Marinda Hooijmaijers uit Heeze is gespecialiseerd in huid verbetering en massages. Haar praktijk, Schoonheidsinstituut Marinda, richtte ze al ruim dertig jaar geleden op. Wat ze zo mooi vindt aan dit vak? Dat mensen met een goed gevoel bij  haar de deur uit gaan.

“Veel klanten ervaren het uur in mijn stoel als een mini-vakantie.”

Bij Schoonheidsinstituut Marinda wordt gewerkt vanuit de basis-principes van de Chinese geneeswijze met als uitgangspunt de 5 Elementenleer. Het ultieme doel van de behandelingen is dan ook om de lichamelijke energie weer in evenwicht te brengen, om zo te zorgen voor innerlijke balans en uiterlijke schoonheid. Om haar massagekennis uit te breiden, reisde Marinda naar de oorsprong. Zo ging zij onder meer naar Tokio, Taiwan en Bali om ter plekke de fijne kneepjes van het massagevak te leren.

“Dat was een bijzondere ervaring. Het is naar mijn idee altijd goed en heel nuttig om naar het land te gaan waar een bepaalde massage is bedacht. Je krijgt zo de oorsprong van een behandeling mee en leert uit eerste hand waarvoor de behandelingen echt bedoeld zijn. Zo heb ik tijdens mijn studiereizen onder anderen de Indonesische gezichts- en rugmassage geleerd, een Thaise yoga-stoelmassage. Ook leerde ik bindweefselmassages uit te voeren en te begrijpen, deze massages hebben als doel huidverslappingen en diepe rimpels te verminderen. Dat is een pittige behandeling, maar wel heel effectief.”